Jubileum (typ)

Noterade just dagens datum: 30/9. Idag är det en månad sedan jag kom hit! Bara en månad, fast det känns som en evighet .. 

... men på ett bra sätt :)   

Kärlek, Hedvig ♥

Samvetsfråga

Jag vet att jag borde tänka på människorna i tredje världen och inte slösa på vattnet, men ibland kan en varm dusch faktiskt rädda en hel dag:

Det är kallt och regnigt
jag är fortfarande lite sjuk
jag har massor med läxor
men jag luktar i alla fall gott!



Ni vet vad som väntar,
puss!

P.S. Ånej, nu började min värdbror gråta igen .. D.S.

Glädjestunder & parkhäng

Min värdsyster sa ikväll att hon tycker att jag är duktig på franska - pure happiness! Särskilt med tanke på att jag oftast känner mig som ett riktigt pucko när jag pratar hemma i värdfamiljen. Merci Laura :)
 
För övrigt har jag haft en skön dag. Jag, anna och Agnes begav oss till Parc Bercy för att plugga och njuta av solen. Medtagen Starbuckslunch med macka och blåbärsmuffins blidde det också - inte fel!      



Nu måste jag kila, mamma och pappa ringer any minute.
Sedan väntar bingen!
Puss och kram, Hedvig


Saturday night live

Eftersom min elaka förkylning inte har släppt greppet än så valde jag att stanna hemma ikväll. Sitter på mitt rum och kollar på Sex and the City som snälla Agnes lånat ut till mig - man kan ha det värre än så! 



Tänkte att jag kunde passa på att berätta lite om resan till Picardie, som gick av stapeln i torsdags. På lappen stod det samling på Svenska skolan 8.30, så jag och Andrea tog Metron med god marginal och kom som vanligt sisådär en halvtimme för tidigt. Som kompensation dök bussen upp en halvtimme för sent, men så småningom kom vi i alla fall iväg. Resan drog ut på tiden men runt tolv var vi slutligen framme vid  vandrarhemmet Eclat Vert, mitt ute på den franska landsbygden. Vi hann med ganska mycket under två dagar: femkamp (med fotboll, volleyboll, boule, hinderbana och säckhoppning - har grym träningsvärk i magen efter det sistnämnda!), kvällsmys med sketcher, promenader, snack, och allsång med gitarr mitt i natten. Och icke att förglömma: mat, mat, mat. Jag hade riktigt trevligt (om man bortser från att vi inte lyckades få på värmen i vår stuga och höll på att dö av köld på natten - hmm, undrar varför jag är sjuk?). Tanken med resan var att vi skulle lära känna varandra bättre i klassen och få en "vidgad umgängeskrets". Hur funkade det? Ganska bra, skulle jag vilja påstå. Vi blev hela tiden indelade i olika små grupper så att man skulle få chans att prata med så många som möjligt. Jag pratade med några som jag inte riktigt lyckats få kontakt med innan - slltid kul! Jag tror att den här klassen kommer bli bra :) 

Har varit  sorgligt lat med fotograferandet måste jag erkänna, men Anna var desto flitigare så förhoppningsvis kan jag lägga upp några av hennes bilder senare!    

Sov sött,
puss Hedvig  

 


Tårögd

Jag har inte tyckt att det varit så kämpigt med hemlängtan hittills, i stället för att tänka på allt som jag missar försöker jag tänka på allt det som jag får uppleva här i stället - vilket är mycket mer! Men igår kväll hade jag verkligen velat vara hemma. Tre ord: Håkan på Liseberg. Min favorithösttradition. Så mycket folk, så mycket minnen, så mycket kärlek. Och inte blev det bättre av att GP:s recensent gav spelningen 5 fyrar och sade att det var det bästa han hört på tio år ... Hanna och Jossan: Jag hoppas för ert egen hälsas skull att ni var där och att ni skänkte mig en medlidande tanke, för om ni missade det, fastän ni var hemma, lovar jag att ta livet av er! Åh, vad jag önskar att jag var där ♥


Bild från gp.se

Uppdatering om resan till Picardie kommer så småningom!
Puss och kram och host, Hedvig


Attans!

Jag lovar att det beror på att jag mådde så bra igår .. Vaknade imorse och kände mig helt luddig i huvudet - ett tydligt tecken på att jag håller på att bli förkyld. Nästäppa och halsont, alltid härligt! Lyckades tajma in det perfekt till resan till Picardie imorgon också, bingo. Men det är väl bara att kurera sig så gott det går och hoppas att det går att sova bort. Vill inte vill inte vill inte bli sjuk! Har nog inte nämnt Picardie-resan tidigare förresten: vi ska åka till ett ställe som heter Eclat Vert hela klassen, sova över en natt och ha det allmänt skönt vad jag har förstått. I papprena vi fått står det att "syftet med resan är att vi ska ha trevligt tillsammans, lära känna varandra bättre och strukturera läsåret på olika sätt". Jag tror att det kommer bli mys! 

Host och snörvel,
Hedvig ♥  

Som på små moln

Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad som gör det, men idag har jag känt mig riktigt lycklig. Livet känns bara .. BRA! Underbar känsla :) Men nu ska jag skärpa mig och ta ett ordentligt tag med läxorna, även om datorn lockar mer. En riktig fälla! 
     
Hoppas att ni mår prima,
puss och kram er Hedvig


Triss i oväntade händelser

1) Jag tror att de flesta av er därhemma liksom jag trodde att värmen skulle stanna kvar lite längre i Paris, men tydligen inte. Brrr, det är kallt! Kanske inte riktigt som i Sverige men isoleringen här är definitivt sämre, och de vrider tydligen inte på värmen i lägenheterna förrän 15:e oktober (va?). Så fram tills dess är min plan att gosa in mig i mina allra tjockaste tröjor och sjalar, dra på dubbla lager strumpor och käka massor av C-vitamin för att undvika att dra på mig någon jobbig förkylning! Men jag ska inte klaga, solen skiner i alla fall för det mesta (spana in den fina bilden nedan, gillar ljuset och färgerna) och än så länge har jag hållit mig hyfsat frisk :)





2) Det kanske har att göra med att man tycker att allt svenskt är fantastiskt när man befinner sig här, men jag har börjat tycka om Kent av alla band. Nu tror väl Hanna och Jossan att jag har blivit galen, men de har faktiskt gjort en massa bra låtar, jag lovar! Lyssna in Columbus, min favorit just nu. Ojoj så bra ... 

 
3) Jag har blivit flirtad med av en stum kille på Metron! Han gav mig en lapp som jag inte lyckades förstå förrän senare på dagen och ville att jag skulle skriva något till svar. Just då fattade jag ingenting och tyckte bara det var pinsamt. Senare när vi lyckades översätta den blev reaktionen ett kollektivt "åh vad gulligt", haha! Han skrev: Om du var en förförande, kultiverad kille med känsla för humor men STUM, hur skulle du ta kontakt med en vacker tjej på Metron?

Har just lagt ner pluggandet för kvällen - har lite kvar att göra tills imorgon men börjar sent så tänkte att jag kan ta det sista imorgon bitti. Läxläget är under kontroll även om vi har ganska mycket. Det gäller bara att beta av lite varje dag så blir det inte så farligt! Dock blir det inte så mycket tid kvar till att blogga, som ni kanske har märkt. Nu ska jag ta och gå och lägga mig, annars lär det bli segt imorgon. Jag ♥ min säng. Snark.



Bon nuit!
Puss, Hedvig


Insikt

Har kommit fram till att min absoluta favoritsysselsättning är att prata. Och då menar jag inte prata för att det inte ska vara tyst, utan jag menar att verkligen prata igenom saker, allt mellan himmel och jord. Jag och Anna hade ett riktigt talk igår, det blev aldrig ens att vi kollade på någon film för vi hade liksom så mycket att snacka om. Tokmysigt! Det var precis vad jag kände för, tack tjejen ♥ Hoppas och tror att det blir fler sådana pratstunder under året! Gårdagens eftermiddag spenderades också pratandes, på dyrt men värt fik i le Marais med tre av A:na (kom på häromdagen att nästan alla jag hänger med här nere har namn som börjar på A: Andrea, Anna, Alexander, Agnes ..). Kakorna vi käkade var inte av den här världen, gudomliga! Och våra kedjereaktions-skrattanfall (Agnes börjar skratta åt något hon ska berärra, Alexander skrattar åt Agnes och jag och Anna skrattar åt Alexander), haha - om det fortsätter såhär så kommer jag ha grymma magmuskler när jag åker hem ;D           


Agnes, Anna och Kakorna med stort K. Spana in marrängen på citronpajen
*dregel*


Alexander och Agnes i ett av ovan nämnda skrattanfall. Jag diggar er!

Nu ska jag börja förbereda mig inför jogging med Andrea. Hurtigt värre!
Puss och kram,
Hedvig
 

Grattis pappa!

Idag har varit en skön dag! Började lite stressigt imorse med att jag nästan kom för sent till matten igen (bussen går så otroligt mycket långsammare på torsdagar) - sprang från busshållplatsen till grindarna och hann precis in innan de stängde, lite lagom andfådd och yr efter ruschen. Mattelektionen var ingen undervisningsmässig höjdare idag heller, men vår lärare verkade i alla fall ha insett att hon gått ut lite väl hårt, så nu ligger jag till och med före i planeringen :) Puh, där lyftes en sten från mina axlar kan jag lova! Efter skolan var planen att åka till Svenska skolan på Médéric och plugga, men där pågick någon begravningsmottagning så vi fick tänka om och styrde kosan mot Starbucks på Champs Elyssée istället. Oj, vad mysigt! Drack en galet  god Caffè Mocha (första kaffet sedan jag kom hit, förstår ni eller?) och hann prata om allt möjligt med sällskapet som bestod av Andrea, Anna, Alexander, Tina och Matilda. Tror vi satt där i över två timmar. Något plugg blev det visserligen inte gjort, men det var riktigt välbehövlig med en liten paus från alla måsten. Jag gillart! Vi hann prata igenom planerna för helgen också. Imorgon ska vi antingen gå ut någon stans vid Bastillen eller så blir det hemmakväll med film hos någon om jag förstått saken rätt. På lördag är vi inbjudna till Tina vars värdsyskon ska ha någon sorts fest. Det blir nog kul, en bra chans att integrera mera ;b Härnäst väntar duschen och läxorna!

Hoppas ni mår lika prima som jag,
pussar och kramar Hedvig ♥ 


Delar av dagens fikasällskap: Andrea, Anna och Alex. Bilden är dock
från skolan, tagen på vårt pluggloft.


Starbuckskaffe. Väl värt vartenda cent!


Flingintegration. Känner ni igen paketet längst till höger? Inhandlade egna
flingor på svenska Affären häromdagen - Havrefras har aldrig smakat bättre!

P.S. Grattis till min käre far som fyller år idag! Känner mig som en dålig dotter som inte ens hört av sig, men jag tänker att det är bättre att pratas vid i helgen när man har mer tid. Hursomhelst, hurra hurra och hoppas du haft en bra dag. Älskar dig och saknar dig. PUSS! D.S.

Hjälp ..

.. vad fort tiden går! Känns som att den senaste veckan bara runnit iväg. Hinner knappt med något mer än skolan och läxorna. Galet! Vi har verkligen fått extremt mycket läxor - har gjort många av dem men de åtta sidorna matte som jag har kvar att räkna tills imorgon lär jag knappast hinna klart med hur länge jag än sitter ikväll. Men å andra sidan tror jag inte att någon annan kommer att hinna det heller, så skit samma. Hur som helst tänkte jag mest säga att det är på grund av allt plugg som jag inte riktigt har hunnit ta tag i uppdateringen de senaste dagarna. Men jag lovar att så fort jag orkar ska jag sätta mig och skriva ett långt inlägg. Nej, nu måste jag kila!

Saknar er alla,
puss Hedvig 


Apropå ingenting: här har ni utsikten från mitt fönster by night. Super-
mysig liten gata! Är det bara jag eller ser det väldigt Parisiskt ut?   

Hanna och Jossan, förlåt x 100000000 för att jag inte har hört av mig om numret till hotellet! Jag har frågat Claudie två gånger men hon verkar ha glömt det och jag vågar inte riktigt tjata. Men ikväll ska hon hjälpa mig med min fransk kultur-läxa så tänkte göra ett tredje försök då! :)

Söndagschill

Min tredje söndag i Paris, det ni! Verkar som att söndagarna här kommer bli i ungefär desamma som hemma: pluggdagar. Just nu skulle jag egentligen befinna mig i nån skog på picknick med resten av klassen och deras värdfamiljer, men Claudie är inte riktigt picknicktypen och hade dessutom hört att det skulle regna idag, så vi sade "strunt samma" och ställde ingen klocka. Naturligtvis var himlen klarblå och solen sken när jag vaknade imorse. Typiskt! Men men, c'est pas grave - det gör inget. Har hunnit med en lång slapp frukost i stället och gjort undan lite plugg, skönt. Nu ska jag ta itu med den jädra matten. Önska mig lycka till (det kommer behövas)!

Puss, Hedvig ♥ 

  


I ♥ Paris

Igår kväll var det mingelfest på Svenska skolan med de franska eleverna för att vi skulle få en chans "integrera" oss. Först när vi kom dit tyckte jag mest att det var hemskt, visste inte vad jag skulle säga till folk så det blev mest att vi stod några svenskar i en klump. Men så småningom hittade vi faktiskt några killar att snacka med som visade sig vara riktigt schyssta. De verkade tycka detsamma om oss, för när minglet var slut frågade två av dem om vi hade lust att hitta på något. Jadå, sade vi, med rektor Evas ord om att "tacka ja!" ringande i öronen. Efter en stunds förvirring över hur vi skulle göra kom vi överens om att vi skulle gå ut ett gäng. Sagt och gjort - vi begav oss till Monmartre och lyckades efter många om och men hitta ett uteställe där vi slog oss ner hela bunten för att prata och få något att dricka -  trevligt, trevligt! Senare bar det vidare till Sacré coeur och därefter hemåt via ett kebabställe och Champs Elyssées, där vi skildes åt för kvällen.Riktigt mysigt tyckte jag att det var i alla fall :)

P.S. Känner mig dock lite osäker på om en av de franska killarna missuppfattade mina "hej-vore-kul-att-bli-kompisar"-signaler ... illa i så fall! D.S.

 
Suddigt värre, men här har ni hela fredagsgänget (fransmännen längst bort)!
 

Sacré coeur - hyfsat ståtligt eller vad säger ni?


Mais oui, c'est moi!

Puss puss,
Hedvig


Jeudi

Orkar inte skriva någon flytande text så det får bli en liten lista i stället.

DAGENS ..

... flopp
: Min och Andreas buss tog nästan 3 gånger så lång tid som vanligt i morse (55 min i stället för 20, suck), så vi hann inte i tid till grindöppningen. St Dominique är nämligen omgärdat av en hög mur, och grinden in öppnas bara på rasterna. Alltså fick vi vänta utanför skolan tills nästa grindöppning. Kändes lite dumt att missa första mattelektionen men det verkade inte vara någon större fara - fick räkna lite extra hemma nu i stället. Men vi bestämde hädanefter ska vi ha ännu mer marginal på morgonen!
... coolaste: Okej, fick egentligen reda på det igår men det är faktiskt riktigt coolt så det får stå med på dagens lista ändå. Andreas fadder är brorsdotter eller systerdotter till Nicholas Sarkozy, Frankrikes president! Trist nog verkar tjejen ganska osocial, men det kanske säger något om rikemansfaktorn på skolan ...

... lektioner: Missade ju som sagt matten i morse, men förutom den stod franska och dubbeltimme i geografi på schemat. Franskan på torsdagar kommer ägnas åt bokläsning och vi i min grupp har en äkta fransyska som lärare - lite klurigt men hon verkar skön :) Geografi lär knappast bli mitt favoritämne (i kursplanen lät det dötrist), men jag ska försöka göra det bästa möjliga ev det. Ni som känner mig vet att jag inte direkt är någon stjärna på kartkunskap, så höll på att sätta i halsen när vi fick i uppgift att på tid fylla i så många vi kunde av Sveriges landskap, markerade städer och olika vattendrag. Hjälp! Men det gick faktiskt över förväntan, lyckades pricka in näst-näst flest rätt i klassen. Det passar nog in som dagens surprise!         
... tyngsta: Skolväskan. Jag säger bara usch och fy! Vi har inga skåp eller bänkar att lägga våra böcker i, så vi får släpa runt på allt dagarna i ändå. Inte kul. Verkar som att det kommer bli en hel del pluggande under året här, har redan fått tre böcker som jag ska läsa (en i svenska B, en i engelskan, en i franskan). Plus några kapitel i olika läroböcker och uppgifter på det. Ohlala! Men ja, det är väl bara att bita ihop och ta tag i saken. 
... äckligaste:


Råttan - lika äcklig varje dag. UÄÄH! Bilden säger faktiskt mer än tusen ord ..

Bisous.
Hedvig ♥


Godnatt

Fy vad trött jag är, känner mig som en urvriden disktrasa. Joggade 4 km idag på idrotten - eller ja, vi gick en del också. Det blev riktigt jobbigt eftersom vi var hungriga, törstiga och trötta redan innan. Varmt var det med! Men det kändes skönt att röra lite på sig, har mest blivit promenader här hittills .. *stor gäspning* .. nej, nu går jag och lägger mig, innan jag somnar här framför datorn ... zzZZZzzz ... Sov så gott, Hedvig

Sleepy morning

Riktigt lyxig morgon idag, börjar inte förrän 10.25, eftersom dagens engelskalektion är inställd. Härligt, framför allt med tanke på att jag slutar klockan sex idag, uschligt sent. Nu på morgonen har jag både hunnit sova ut och läsa lite i Montecore av Jonas Hassen Khemiri, som vi håller på med i svenskan :) Idag står dubbeltimme i Samhäll B på schemat, sen lunch med min franska fadder Isabelle (lite nervigt måste jag erkänna!), historia, en timmes hål och till sist idrott. Men nu måste jag kila!

Puss och kram, Hedvig ♥

OBS! Bifogar bild på albinoråttan. Ska se om jag kan lyckas ta en där man ser att ögonen är röda längre fram ...




Irritationsmoment

Alltså jag blir så trött på min mobil. För att kunna ha franskt kontantkort har alla fått köpa nya simkort och av någon anledning är de inställda så att alla nummer som ringer är "okända", även om man har lagt till kontakten. Idiotiskt eller vad? Så nu när någon ringde mig imorse och jag precis inte hann svara så kan jag inte se vem det var och alltså inte ringa tillbaka. Dessutom vet jag inte hur jag ska kolla mitt saldo och jag kan inte smsa till Hanna för det står att hennes nummer inte finns. ARGH! Ja, nu vet ni hur det ligger till i alla fall!

Pussgurka!

Bonsoir

Sitter på rummet med myslamporna tända, lyssnar på musik och tänkte blogga lite innan jag tar itu med läxorna (japp, läxor redan första dagen). Måste ju berätta klart om min helg! Andrea kom som planerat över i lördags kväll och vi såg på Little Miss Sunshine och hann snacka igenom saker och ting ganska bra innan vi totalt däckade vid 1-tiden. Skön kväll tycker jag :) Igår ställde vi klockan för att komma upp i tid för att hinna till vår rendez-vous med de andra tjejerna vid Charles de Gaulle-Étoile (Metrostationen vid Triumfbågen för er som inte vet). Därifrån tog vi oss vidare till Île de Cité och Notre Dame! Det var en riktigt maffig känsla när man klev in, riktigt så man ryste. Vi tog ett varv runt katedralen, kände på stämningen och beundrade fönstren, riktiga konstverk! Eftermiddagen spenderade vi spatserandes längs med Seine, avslappnat och härligt. Framåt fyra- femtiden kom dock tröttheten ikapp oss och de flesta kände att det började bli dags att dra sig. Jag kom hem vid halv sex och hade nog egentligen kunnat gå och lägga mig på direkten, men hade bestämt med mamma och pappa att de skulle ringa vid halv sju så försökte tappert hålla ögonen uppe. När jag väl fick prata med dem var det som att dra ur en propp - tårarna bara rann! Det är nästan lite fascinerande tycker jag, vilken effekt det kan ha på en att höra en välbekant röst. Jag menar, jag trivs ju bra här! Men det är väl det att man går och spänner sig lite här; man måste liksom orka vara trevlig och social hela dagarna, både i klassen och i värdfamiljen. Så när jag fick prata med mamsen och papsen släppte liksom allt på samma gång, ojojoj. Jag satt vid telefonen nere i vardagsrummet så hela familjen hörde väl mina snyftningar :b Men Claudie hanterade det så bra, hon frågade varför jag var ledsen och när jag lyckades hulka fram "Je ... ne .... sais .... pas .." sade hon om att det var något hon kunde göra annorlunda så skulle jag bara säga till och så vidare. Jag svarade att jag trivs så bra som det är men att jag längtade hem lite och det verkade hon förstå. Så jag fick gå upp på mitt rum och samla mig i några minuter och sen åt vi middag hon och jag; soppa och kyckling och lite choklad till efterrätt, mums! Vi pratade om allt möjligt, hon berättade bland annat att när hon flyttade till Paris när hon var tjugo grät hon hela tiden, hehe. Det kändes bra att höra ;) Nej, nu ska jag ta itu med den där svenskaläxan innan jag blir för trött. Har till och med dubbla svenskaläxor eftersom jag började med både Svenska B och Svenska C idag. Lite kämpigt, men jag tycker ju åtminstone om svenska! 


Söndag Turistbild framför Notre Dame


Söndag Såhär ser den ut inifrån, spana in takhöjden och de vackra fönstren!
Sa jag förresten att vi hamnade mittt i högmässan?


Måndag, idag Andrea och jag körde hårt i skolan från första början! Här under
 vår elevstudietid, d.v.s. håltimme som är ämnad för plugg!
         
À bientot tout le monde,
puss Hedvig ♥


En liten snabbis

Idag började allvaret - jag har haft min första skoldag med lektioner. Inte få heller! Började tio över åtta och slutade fem, ohlala ... Måndagarna kommer nog bli jobbiga! Men idag var det faktiskt ganska skönt att vara i skolan, även om man såklart var ganska slut i rutan sista lektionen. Jaja, de lärare jag har haft idag verkar bra i alla fall, alltid skönt :) Skulle kunna skriva hur mycket som helst just nu men jag måste verkligen duscha nu så ni får ge er till tåls lite till. Uppdatering kommer! 


Tadaaa - mitt schema! Är ganska nöjd med det faktiskt, måndagarna och onsdagarna är ganska tuffa men de andra dagarna är desto bättre. "På med de positiva glasögonen", som Eva brukar säga ;) 

Puss och kram på er!


Åh, vilken härlig dag :)

Har varit i Maraiskvarteren idag, très mysigt! Det är där alla konstnärer och coola människor hänger i Paris ;) Jag, Andrea, Anna, Matilda, Tina, Agnes och Josephine har bara strosat runt, ätit en god crêpes-lunch och hittat världens bästa second hand-butik. Vi blev alldeles saliga när vi klev in - kläderna var jättesnygga och jättebilliga! Dessutom var mannen som jobbade där riktigt trevlig. "Jag skulle bara vilja flytta in och be honom adoptera mig" som Anna uttryckte det ;D Såg en massa fina saker och slog till på en vit stickad tröja för ynka 10 euro. Ja, dit kommer vi definitivt tillbaka! Hann också inom Sephora på Champs Elysées på eftermiddagen. Har aldrig sett så mycket olika skönhetsprodukter på ett och samma ställe, det var verkligen gigantiskt! Att spendera sina pengar här verkar inte bli något problem om vi säger så :b Nu ska jag äta ganska snart tror jag, Claudie kom hem för en liten stund sen och hennes pojkvän (åtminstone tror jag att det är det, han presenterade sig som Fifi) är också här. Sen tror jag att Andrea och jag ska kolla på film ihop och att hon ska sova här, men hon har inte svarat på mitt sms än så jag vet inte riktigt. Det blir nog bra hur som helst :)


Vår nya favoritbutik, Vintage Plésir i Maraiskvarteren. I love it!


Till lunch blev det crêpes x 2. Här efterrätten med choklad. Yummy!


Sephora var inte heller så dumt ... :)

Bonsoir på er alla,
puss och kram ♥ 

Un peu mal du pays

Samedi matin, lördag morgon. Vaknade för ett litet tag sen och känner att jag längtar hem litegrann. Hem till helgen då jag kan sitta och äta frukost med familjen och läsa GP i timmar om jag så vill. Då jag kan gå över till Hanna eller Jossan och bara vara. Idag hade det känts skönt att kunna göra det .. Jag tror faktiskt att jag börjar landa här nu, att jag börjar inse att det inte är semester utan att jag faktiskt ska bo här - och även om allt känns bra så är det ändå jobbigt att inse. Usch! Så nu sitter jag här framför datorn och bölar lite. Men som min kloka vän Johanna sa: "Det är inte farligt att längta!"
Det känns bra att veta när man sitter här och hänger läpp ♥ Har i alla fall sovit riktigt gott inatt, vilket behövdes efter Normandie-resan igår. Gick upp vid fem på morgonen så hade några sovtimmar att ta igen! Vi skulle samlas på St Dom kvart i sju och våra lärare hade sagt att vi skulle beräkna vår resväg med riklig marginal, så jag och Andrea möttes vid bussen kvart i sex ... och kom på så vis fram till skolan en halvtimme för tidigt, hihi. Men jaja - hellre en havtimme för tidigt än en halvtimme för sent! Fast nästa gång kan vi ju kanske åka en kvart senare åtmonstone ;) Resan gick bra, satt bredvid min fadder Isabelle på ditvägen (ca tre timmar). Ingen av oss var så sociala i början utan låg mest och sov, men när vi väl piggnat till lite snackade vi en del. Hon verkar riktigt trevlig och erbjöd sig att visa mig simhallen i Neuilly någon dag :) Skönt nog för mig är hon halvamerikanska och pratar flytande engelska, vilket är ganska sällsynt här. Det kändes skönt för då kunde jag slappna av mer och slapp fundera ut formuleringar i en minut innan jag sade något! Krigsmuséet i Caen var väldigt intressant, men på gränsen till för stort tyckte jag. Särskilt eftersom vi skulle hinna med att se det på en timme - det blev liksom för mycket att ta in på en gång! Så mycket hemska berättelser att jag blev alldeles yr, även om jag kände till mycket sedan innan. Men det var väldigt fängslande! Efter muséebesöket åt vi vår medhavda lunch. Börjar misstänka att Claudie försöker göda mig här; jag hade med mig fyra dubbelmackor, 0,75 liter drickyoghurt(!), ett äpple och två flaskor vatten. Orkade inte ens hälften, men jaja! Sedan bar det vidare till den Amerikanska krigskyrkogården vid Omaha Beach. Det var en väldigt stark upplevelse. Tror att jag har varit där förut med familjen (eller hur pappa? ;)), men då vet jag inte riktigt hur mycket jag visste om D-Day och landningen vid Omaha Beach. Nu hade jag det i färskt minne eftersom vi fick se inledningsscenerna till Saving Private Ryan i skolan häromdagen, som handlar om just det och som enligt överlevande soldater lär vara väldigt verklighetstrogen. Fy! Ja, det är svårt att veta vad man ska säga, men fint och hemskt var det!  


Vita kors i långa långa spikraka rader. Havet skymtar i bakgrunden.

           
En oidentifierad soldat:
"Here rests in honored glory a comorade in arms known but to God"


En bråkdel av kyrkogården ...

Nej, nu kurrar det i magen. Ska möta upp med några tjejer vid Métrostationen St Paul (tror jag) klockan halv tolv. Någon hade sett att det fanns mysiga kvarter där i närheten. Så nu måste jag kila ner i köket och fixa lite frukost, medan den sjätte familjemedlemmen ser på. Sex familjemedlemmar? Japp om man räknar albinoråttan Pomme, vilket jag gärna skulle låta bli att göra, uuh! Bild kommer!

Ha en underbar dag,
puss Hedvig 


Ca va

Vill börja med att säga tack så mycket till alla som uppmärksammade min födelsedag igår! Den blev riktigt lyckad, inte minst kvällen då jag åt god middag tillsammans med min värdfamilj och Andrea. Claudie hade köpt supergod jordgubbstårta och till och med presenter! Jag har världens bästa värdfamilj ♥ Idag är det torsdag, vilket innebär att jag snart har varit här i en vecka. På måndag startar vi med det riktiga schemat - känns bra! De här första dagarna har varit helt ok, men jag känner att jag skulle uppskatta att ha lite mer struktur på det hela, att få ha riktiga lektioner och få ordentliga uppgifter och sådär. Hittills har det varit ganska flummigt, vilket i och för sig kan vara skönt men det funkar inte för mig i längden. Jag gillar skolan för det är något som jag vet att jag är bra på! Dessutom ska det bli skönt att bli uppdelade i lite mindre grupper. Än så länge har vi varit alla 51 gymnasieelever tillsammans i princip hela tiden, vilket blir ganska påfrestande i längden kan man säga ... Det har redan blivit en hel del grupperingar - alla känner väl att det är viktigt att hitta någon att umgås med direkt såhär när allt är nytt - men jag tycker ändå att det är lite tråkigt. Jag har knappt hunnit hälsa på alla än, än mindre prata med alla! Men, men, sånt där brukar ju ändras efterhand. Det verkar en hel del schyssta tjejer och killar i alla fall :) Tror att jag, Andrea och Anna och kanske några till ska spana in centrala Paris på lördag, har inte hunnit det än. Det blir nog kul! Imorgon ska vi åka till Caen i Normandie tillsammans med de jämnåriga franska eleverna på St Dom. Samling 06.45 utanför skolan, stön! Det innebär att jag måste gå upp vid typ fem. Usch, usch, usch. Men förhoppningsvis blir det kul! Vi ska åka till ett museum med utställningar om Andra världskriget, som tydligen ska vara väldigt bra. På vägen till och från ska vi sitta tillsammans med våra faddrar som vi blivit tilldelade. Jag har parats ihop med en tjej som heter Isabelle, som jag bara har snackat lite med över internet. Försökte spana efter henne i skolan idag men såg henne inte. Känns lite pirrigt men förhoppningsvis är hon schysst! 

Några bilder för att sammanfatta veckans händelser:


Christina, jag och Eric på Svenska skolan dag 1


Mingel i klassrummet, också dag 1


Sightseeing-promenad i Monmartre med några klasskompisar


Andrea och Anna framför Triumfbågen dag 2


Picknick vid Eiffeltornet, inte illa!


Min bästa buss- och Métrokompis, Andrea :)


Födelsedagsfika och prat med trevliga tjejer från klassen


Detta fina armbandet med en liten guldplatta där det står 100% fille plus
en jättesöt rosa sjal fick jag av min värdfamilj. Gulligt va?

Det var allt för den här gången, nu ska jag hoppa in i duschen!
Puss och kram, Hedvig


   

Godmorgon världen!



Klockan är halv tio och jag ska kila hemmifrån om en kvart. Vaknade vid åtta, men gick upp först vid halv nio och åt min klassiska frukost: flingor med mjölk och en kopp te. Je  l'aime bien! Men nu måste jag göra mig i ordning.
Puss på er!
Hedvig ♥


Första skoldagen ..

.. men det känns som en vecka! Samlades på Svenska skolan klockan nio imorse tillsammans med mina cirka 60(!) nya klasskompisar. Har inte hunnit prata ordentligt med så många än, knappt ens hälsat på alla, men de flesta verkar trevliga även om alla kanske inte är mina typer. Det kändes skönt att komma igång! I och för sig har vi inte gjort något ansträngande själva, mest lyssnat på lärarna som repeterade diverse information som vi redan fått på papper hemma i Sverige. På eftermiddagen fick vi i uppdrag att i små grupper ta Métron till Monmartre och orientera oss lite (med vägbeskrivningen i högsta hugg) - ett skönt avbrott från allt prat. Så nu har jag hunnit se både Moulin Rouge och caféet från Amelie från Monmartre. Lite coolt sådär :) Därefter åkte vi tillbaka till skolan för att få ytterligare lite information. Avslutade vid halv sex och passade på att köpa block på vägen hem. Så nu är jag rustad för skolan! Imorgon börjar vi först klockan tolv, så det blir en härligt lång sovmorgon. Då ska vi samlas vid Eiffeltornet och ha picknick, mysigt va? :b Några stycken i klassen skulle ses vid nio och äta frukost ihop i någon park, men jag känner att jag verkligen behöver ta vara på de extra sovtimmarna så jag hoppar det den här gången. Lite tråkigt kanske men jag tror att jag kommer orka vara mer social under dagen om jag får sova ordentligt! Nu ska jag stänga av datorn och avsluta min läxa - vi har fixat franska abbonemang idag och vi har fått i uppgift att lägga in allas nya nummer - bra, men tidskrävande! Sedan ska jag slagga ;) Hör gärna av er, det kostar inget för mig att ta emot samtal :)

Sov gott (det kommer jag göra)!
Puss och kram Hedvig       

RSS 2.0