Första advent

Nu sitter väl ni där hemma och mumsar lussebullar och pepparkakor av hjärtans lust. Avundsjuk? Jag? Nejdå .. Men trots att man inte firar advent på samma vis här känns det ändå juligt och mysigt i lägenheten - vi har en krans på dörren och mina syskon har till och med börjat montera upp plastgranen. Det ni! Men för att ni ska få något att fundera över såhär sista dagen i november tänkte jag ge er några siffror:

24 dagar kvar till julafton
22 dagar kvar tills jag ska klippa mig
19 dagar kvar tills jag kommer hem!

Måste erkänna att jag längtar lite. Dagens major event har varit biobesök med Anna. Hennes snälla värdsyster skänkte bort en gratisbiljett för två till "The Visitor" och vi var inte sena att tacka ja. Riktigt mysig film, skynda och se!

Puss på er alla,
Hedvig ♥ 


Tictac är en drog

Svårt beroendeframkallande. Det borde stå på paketet! Men ikväll kommer jag att ha annat för mig att knapra små vita mintpastiller - Hideout med tjejerna väntar. Dance, dance, dance, som Lykke Li uttrycker det.

Bisous!
Hedvig


Att vara eller inte vara (på Starbucks)

Det kan tyckas fantasilöst och fånigt att vi hänger så mycket på Starbucks som vi faktiskt gör här. Ja, vi är medvetna om att det är dyrt (fast inte mycket dyrare än andra fik här, så det så) och kommersiellt och att man kan kalla det ofranskt och ja, visst finns det hundratals, kanske tusentals andra caféer i den här staden. Men ändå är det på Starbucks vi trivs allra bäst. Därför att  ...

... på Starbucks kan man sitta i timtal efter att man sörplat upp sin kaffe och slippa oroa sig för att personalen ska ge en sura blickar eller slänga ut en (inte för att det senare har hänt någon annan stans heller, men ibland har det känts som att det nästan varit nära)
... på Starbucks har de stora gosiga fåtöljer och hur många man än så brukar man alltid lyckas få plats på något vänster
... på Starbucks finns det alltid något man vill ha
... Starbucks har öppet även på söndagar, då i princip resten av staden är stängd
... på Starbucks känner vi oss bekväma. Anna menar att det liknar kaféerna i Lund, jag tycker mest att det känns som att sitta i ett stort vardagsrum. På vårt favorit-Starbucks vid Saint Lazare har vi dessutom börjat bli igenkända, hälsade på och skämtade med av personalen, som är jättetrevlig. 

Så alla som menar att Starbucks är amerikansk skit och tycker att vi är korkade som väljer att gå dit dag ut och dag in - tänk om. Det är en del av mitt Paris, och det är en plats där jag känner mig hemma.

  

Inte okej

När vi pratade med vår FFK-lärare/journalist Britta för några veckor sedan om integration och grejer så berättade hon att hon, trots att hon bott här i flera år och tänker stanna här resten av livet, inte har en enda fransk väninna. Inte nog med det - hon känner inte heller någon annan utländsk kvinna som har en fransk väninna. Det kan ju låta lite knasigt. Liksom hallå, varför inte? Britta verkade ha funderat rätt mycket på saken, och hade kommit fram till att svenskor och fransyskor har helt olika värderingar och skilda syn på livet. Kanske för olika värderingar för att kunna klicka med varandra? Som exempel tog hon när hon pratat med två fransyskor om en tredje väninna till dem, som nyligen hade fått reda på att hennes man sedan en sisådär tjugo år tillbaka hade varit konstant otrogen mot henne. Kvinnan hade trots detta inga planer på att lämna mannen, vilket de franska väninnorna var väldigt imponerade av. "Hon är så stark som stannar och ställer upp för sin familj!" menade dem. Jag har svårt att tänka mig att så många svenskor skulle se det på det sättet.

Jag tror att en av anledningarna till att jag kommer så bra överrens med min värdmamma är att hon är ganska ofransk av sig, på de flesta sätt. Hon har varit gift två gånger tidigare men står nu stadigt på sina egna ben. "Jag tänker aldrig mer bo ihop med en man" har hon sagt till mig, "det vållar bara problem". Paus. "Fast det förstås ... om George Clooney skulle visa sig intresserad ....." Hur som helst, jag hade hoppats och trott att hennes mentalitet smittat av sig på mina värdsystrar. Ni kan då tänka mig min besvikelse när jag fick reda på häromdagen att min äldsta syster Manuella valt att försöka igen med samma kille som hon för några veckor sedan gjorde abrubt slut med efter att det kommit fram att han samtidigt som han var tillsammans med henne även hade två andra flickvänner vid sidan om. Egentligen vill jag bara skaka henne i axlarna och skrika "NEEEEEJ", men det känns inte riktigt som att det går för sig. Jag blev på riktigt ledsen när jag hörde det - min snälla, fina värdsyster och det där äckeläcklet. Hon förtjänar så mycket bättre. Jag vill bara förvarna alla mina vänner att om det någon gång är någon av er som försätter sig i en liknande situation så tänker jag göra allt som står i min makt för att förhindra det. Jag tänker slåss med näbbar och klor. På riktigt.    


Dagens citat

Britt-Marie (vår ganska stela och gnälliga, men snälla, FFK- och engelskalärare): Ja, och nu är det jätteviktigt att ni ger den här lucia-lappen till era familjer redan ikväll så att vi får besked på måndag om hur många som kommer och därutefter kan planera hur mycket pepparkakor och öl vi ska köpa in ......... öl? ..... vad säger jag? Det är bara för att jag är så törstig! Ja, det är ju så varmt och kvavt här inne, och då brukar öl smaka bra ....

Det var en riktig höjdare, haha :D


Et alors

Jag är den typen av människa som gillar att hålla mig till några få, nära kompisar. Det är skitkul att göra nya bekantskaper, visst, men i slutändan har jag ett par stycken favoriter som jag alltid kommer att återvända till, några stycken som jag aldrig tröttnar på att umgås med. Sådana som samtalsämnena aldrig tar slut med, som man kan umgås med utan krav på att egentligen göra något annat än att finnas. Att lära känna en ny favoritperson, och inse att "den här människan vill jag vara vän med hela livet" - det är nog en av de bästa känslor som finns!

Läxstrejk. Det är vad jag sysslar med ikväll, för jag orkar inte. Har inget direkt att göra tills imorgon och de två miljoner saker jag har till nästa vecka skiter jag i just nu. Min onormala trötthet från igår har hållit i sig idag också, trots att jag sov nio timmar i natt, vilket är mer än jag brukar behöva. Kanske är det någon sorts reaktion på att jag inte haft riktigt lika mycket läxor den här veckan, och haft tid att känna efter? Vet inte. Jag vet däremot att när man i förvirring råkar slänga sin franskaläxa i soporna och inte inser det förrän när man gått och lagt sig och den är begravd under gamla matrester, då har det gått en aning för långt, haha ;)

Det känns ibland som att mina blogginlägg bara blir en lång rad med gnällande över skolan och läxorna och energibrist. Jag vill bara göra klart en sak, som jag nästan glömmer bort ibland: Jag tycker om skolan. Ja, ibland är det skitjobbigt (ganska ofta faktiskt), ibland är det tråkigt. Men för det mesta trivs jag bra, och jag vet att om jag inte hade skolan skulle jag sakna den. En massa. Och om det inte vore för just skolan skulle jag ju inte befinna mig här i Paris i detta nu, jag skulle aldrig ha fått träffa alla de underbara människorna som jag hittat här. Och det hade ju varit riktigt illa! 

Lyckopiller

Idag var det dags för sista engelskalektionen med de franska småbarnen, och med tanke på att deras rektor kom och klagade på att vissa av oss misskötte oss häromdagen så kändes det som att det verkligen var tvunget att gå riktigt bra den här gången. Jag vet i och för sig att jag har gjort så gott jag har kunnat ända från början, men eftersom vissa andra verkar sakna förmågan att passa tider och ta ansvar så har det inte riktigt gått som planerat alla gånger. Jag är inte van vid att ta hand om små fem- och sexåringar - jag har inga småsyskon eller kusiner och jag har aldrig suttit barnvakt. Därför kändes det jäkligt skönt att vi lyckades bra idag - ja, det är nästan värt att kallas en succé. Våra planer gick för en gångs skull att genomföra utan ändringar och ungarna verkade dessutom tycka att det var kul. Tummen upp! De kan vara fruktansvärt söta, sådana där små barn. Trots att jag har tyckt att det här projektet har varit ganska så jobbigt så har det ändå varit väldigt kul och mysigt. Kommer att sakna alla deras fyndiga kommentarer om allt och inget. Exempel från imorse:

Anna: Est-ce que c'est une fille ou un garcon?
Unge: C'est un monstre... !
Anna: Ah, d'accord ... et il s'appelle comment?
Unge: Monstre!

Annars har dagen rullat på. Efter skolan vankades det luciaträning i skolans kapell, trevligt men usch så kallt. Lucia är nog annars det jag ser fram emot mest härnäst, gillar julstämningen! Borde nog egentligen kolla lite på min franskaläxa eller läsa lite geografi inför vårt eventuella oförberedda geografiprov imorgon, men jag håller på allvar på att somna här och nu, så tror att jag ska gå och göra mig i ordning i stället, lägga mig i sängen och se ett avsnitt SATC och sedan sova gott gott gott.

Heja Masse!



Bonne anniversaire till Rasmus som fyller 19 idag - tro't eller ej - och som antagligen kommer att följa i sin kloka systers fotspår (inga namn) och bosätta sig i la France till våren. Tydligen blir man inte av med honom så lätt! Nej, nu var jag lite taskig. Saknar honom faktiskt lite emellanåt, trots att här finns värdsyskon så att det räcker och blir över här. Jag har ju ändå bara en storebror!

Nu måste jag kolla upp några ord till mina engelska story-endings och beginnings som jag ska lämna in imorgon. Just nu har jag lite svenska ord instoppade här och var (exempel: standing next to a ostadig-looking bookshelf). Så kan vi ju inte ha det! 

Dagen har varit sisådär, har blivit rejält utskälld i skolan utan att egentligen ha gjort något och sånt förtar alltid stämningen en aning. Pfft. För mer info, läs Annas blogg!

Hej och hå på er,
och grattis Rasmus en gång till.
Puss, Hedvig

 

Elle est morte

Ursäkta ordbajsandet men jag känner att det är min plikt att delge er vad som sker här i huset: råttan har avlidit. Idag. Vid en aktningsvärd ålder av två år. Må den vila i frid.

Ganska roligt

Agnes är skadeglad som få och jag tror att det börjar smitta av sig, för när jag nyss upptäckte att Andrea glömt sin tandkräm här för typ tredje gången var inte min första tanke "oj, stackars" utan ett spontant "hähähä" ... medge att det är lite komiskt!  Annars var det Alexander som stod för dagens skönaste kommentar när han i princip vrålade "PERSONER!!!" på Starbucks. För att ni inte ska tro att han är konstigare än han faktiskt är kanske jag ska tala om att det berodde på att jag frågat sisådär sju gånger vad han pratade om. Förkyld, halvdöv och jävligt jobbig - det är jag i ett nötskal just nu (;
 
Nu är det pizzatime!
Ni vet att jag älskar er, 
puss Hedvig ♥

BAT:en



Jag glömde nästan att nämna BAT:en igårkväll som var en riktig succé om ni frågar mig. Sketcher, sång, lärarspex och skön stämning, en bra kombo! Ingen vidare kvalitet på bilden, men den föreställer i alla fall Sara, Christina, Philip och Victor som spelade och sjöng Coldplay's låt Yellow så fint att jag ryste. Tack!

Lilljulafton?

Det känns nästan som det, för jag har fått ett USB-minne fulladdat med musik från Anna = lycka! Idag har vi slått Starbucksrekord (5 timmar!) och varit jädrigt effektiva med plugget, känns bra. Inte en energitjuv i sikte på hela dagen heller, det har varit positivt värre. Med energitjuvar menar jag sådana där människor som aldrig blir nöjda, sådana där som på något sätt alltid lyckas hitta något att klaga på. Klart att man måste få gnälla lite ibland - tro mig, jag är inte rädd för att klaga - men när man låter gnället ta över allt och det blir så mycket att det hindrar en själv och andra från att njuta av livet och leva i nuet så har det gått för långt, så det så! Ikväll blir det slappande hemma med pizza och Sex and the City parce que förkylningen est retournée.

Ha det super!
Puss




Nya standardposen?

Pissvecka

Ja, den här veckan har än så länge inte varit något värt att hänga i julgranen. Så mycket läxor, alldeles för lite sömn. Jag har liksom inte haft ork för något och tanken på att "gud vad skönt det skulle vara att få vara hemma just nu" har för första gången letat sig in i mitt huvud. Det känns som att jag ligger flera dygn efter i sovtid och tröttheten har gjort det svårt att tänka klart och slappna av. Vi har mycket i skolan, det går inte att förneka, men det är överkomligt - det är bara det att när jag är så skoltrött och slutkörd som jag är nu så har jag svårt att se det. Som tur är finns det folk här som ser till att påminna mig om att andas och hjälper mig att slappna av, tack gud för er! 

Jag har börjat få lite aggressioner mot skolan här. Det känns som att vi sliter och sliter utan att få särskilt mycket belöning i form av respons. Ta min historiauppsats till exempel, som jag kämpade med att få klart för några veckor sedan. Jag lade ner tid och energi, och jag får jag för mödan? Jo, ett futtigt mail utan nästan någon kritik alls. "Bra jobbat, fortsätt så (men nästa gång behöver du inte skriva med sid 1 i innehållsförteckningen för det är onödigt)". Det var i princip allt, och det har varit likadant med nästan alla grejer jag fått tillbaka sedan jag kom hit. Min fråga är: varför ska jag anstränga mig så jävla mycket när lärarna uppenbarligen ändå bara har tid att kasta ett snabbt öga på det jag skriver? Jag blir så ARG!

Men allt har inte varit skit, det vore att ljuga. Jag har haft en jättetrevlig eftermiddag på svenska skolan där jag fått chans att snacka lite med folk som jag tyckt verkat schyssta från första början men som det liksom aldrig riktigt blivit av att jag pratat igenom det med. Igår kväll fick jag en present av min sjuåriga värdbror: en liten lerskål som han gjort till mig på sitt fritids - då kände jag mig som en i familjen! Och på vägen hem idag tog jag och Andrea oss tid att slå iss ner och ta en ordentlig pratstund om ditt och datt  innan vi skildes åt. Jag har sagt det förr men det tål att sägas igen: att prata är min favorithobby.  

Imorgon är det fredag och sista skoldagen innan helgen. På kvällen går den så kallade BAT:en - "Bourse aux talents", av stapeln. Det är en show med olika uppträdanden av folk från skolan - mestadels fransmän förmodar jag, men ett svenskt nummer blir det i alla fall. Det ser jag fram emot! I övrigt ska de "lediga" dagarna för min del ägnas åt att plugga och sova, för ytterligare en vecka som den här pallar jag inte med.


Ett kik i kalendern och ni kanske förstår hur det ligger till ..

Bonne soirée,
puss o kram Hedvig

Att öppna sin dörr (och blandat babbel)

Visst är det häftigt att bo i en av världens berömdaste storstäder, och självklart måste man ibland stanna upp och nypa sig själv i armen när man går förbi sevärdheter som Notre Dame för att fatta att det faktiskt är på riktigt - så coolt är det. Men jag har insett att det häftigaste av allt med det här året är nog trots allt inte staden, utan att få bo i en annan familj. Jag säger wow och lyfter på hatten för dessa människor som valt att öppna sina hem för oss, lättat på den lilla trygga cirkel som en familj bildar och vågat släppa in en främling, någon som mig. Jag beundrar dem något otroligt och jag är så glad att jag hamnat i den familj jag hamnat. Jag trivs så bra! De är människor som är lätta att umgås med, de bjuder på sig själva och de accepterar mig som jag är. De är lite galna: min värdsyster Laura sprang häromdagen runt och klappade på sitt hår, skrek "smuts, smuts, oljaaaa" och gjorde konstiga grimaser (för att understrylka hur mycket hon verkligen bejövde duscha), min bror Serge visade ikväll upp sig vid middagsbordet med ett jack vid ena ögat samt ett blått och svullet finger (han hade lyckats springa in/fastna i en dörr), och mitt yngsta syskon David hade häromdagen en enorm bula i pannan som han införskaffat genom att stå och banka huvudet mot en vägg tillsammans med sina kompisar. De är lite galna, ja, men jag tycker om dem en massa. Mest av alla tycker jag om min värdmamma. Hon är nog den coolaste människa jag någonsin mött - en riktig powerkvinna, som Anna uttrycker det. När jag blir vuxen vill jag bli som Claudie!

(Funderar förresten på att försöka övertala mina föräldrar därhemma att vi också borde ta emot utbytesstudenter)

Resumé av helgen:

- Traditionsenlig fredagsfika på tekannan med vanliga gänget plus Niklas
- Slapp översovnings- och snackkväll med Anna och absurda mängder svenskt godis
- Träffa vår journalistlärare Britta över en intervju på Starbucks
- Korvmumsande och pepparkaksbunkring på IKEA med Anna, Glenn och Alexander
- Födelsedagsfira Laura chez nous med hennes kompisar och Andrea
- Gå på muséet i Cluny och göra FFK-uppgifter (fastän halva var stängt)
- Käka texmexlunch i Quartier Latin för andra söndagen i rad
- Öva Luciasånger på Meddan med klassen

Lägg till ännu lite mer mat, plugg och en liten panikattack över läxläget så har ni en fullständig bild över min weekend ;) Kom inte och säg att jag inte har tagit vara på helgen! Sömn är väl det jag har störst behov av att ta igen just nu, så natti natti!
 
Puss, Hedvig 

Bilder kommer!
 


Full rulle

Slapp start på veckan har förvandlats till kamp mot ruggig läxhög. Känner ni igen den där känslan när man har så mycket grejer att göra att man inte ser någon mening med att göra något alls? Jag vill inte. Men jag måste! Det mesta har gått väldigt bra här trots att jag allt som oftast känner att inget blir ordentligt gjort. Det mesta inkluderar dock inte matten. Shit pommes vad det inte går bra alltså. Allt är nytt, vi har en lärare som inte kan förklara och vi ligger efter i planeringen.  Nationella provet i vår kommer att bli en mardröm! Den här veckan har läxläsandet åtminstone gått lite smidigare än tidigare veckor, förhoppningsvis håller det i sig. En sak är säker - utan kompisarna här som ger mig lite distans till saker och ting hade det inte funkat. Tycker om er så mycket!



Ursäkta den lusiga uppdateringen men jag har fler läxor att ta tag i!
Bisous, Hedvig


Slapp slapp måndag

Mår prima för tillfället, Agnes och jag har just käkat världens middag med jättegoda franska ostar till efterrätt, snackat med Claudie och hennes väninna och nu sitter vi på mitt rum och bara är. Dunderbart! Imorgon har vi ledig dag som visserligen kommer att gå åt delvis till plugg men ändå :)

De senaste dagarnas största samtalsämne oss jämförelsevis modemedvetna svenskor emellan har varit fransyskornas totala brist på personlig stil. Seriöst: alla går klädda i likadana (ofta lätt utsvängda) jeans, stickade koftor och pälsar, kombinerat med stövlar eller möjligtvis ett par Converse. Färgskalan är vitt, svart eller grått. Mörkblått ses som ett färgglatt val. Till detta bär de sina älskade och sanslöst tråkiga Longchamps-väskor. Suck, ibland blir man bara trött! Inte hjälper det oss att smälta in bättre heller - har aldrig blivit så utstirrad som här i Paris. Min hårfärg drar till sig en del uppmärksamhet och inte blir det bättre av att jag nästan alltid har färgglada och mönstrade kläder. Men ja, de får väl stirra vidare då. 

    
1) Snygg Agnes 2) Mindre snygg väska (oja, Longchamps)

Vi höres,
Hedvig                                                      

Jag längtar inte hem, men jag saknar dig så mycket

 
 
Kalla mig trög, men det är först nu som jag har börjat inse nu att jag inte kommer att få träffa dig förrän i påsk. Påsk. Och att det är 23 jävla veckor tills dess. Just nu känns det så långt att jag blir alldeles mörkrädd. Jag behöver dig Hanna, jag behöver min bästa vän <3

You call me up in the mornings
We'll stay on the phone until dawning
You tell me secrets I actually keep
You call me up around noon and
Bring me all the good gossip
You hold my head when I throw up
I hold your hand when you weep

And we talk about friends
And we talk about records
Talk about life
And we'll talk about death
And we dance in the living room
Dance on the sidewalks, dance in the movies
Dance at the festivals, dance, dance
No men ever really dance like this

Damn! I wish I was a lesbian
Damn! I wish I was a lesbian
Damn! I wish I was, and that you were, too
So I could fall in love with
you

Parentes

Jag är totalt uttråkad. Lyssnar på musik och har nästan kommit i lite julstämning - övade Lucia-sånger på Meddan i eftermiddags och efter det blev det fika på Starbucks, som har varit julpyntat sedan i tisdags (där jag fick en väldigt demokratisk gaffel att äta med by the way, personalen är asskön!). Egenligen är det ju alldeles för tidigt för julgrejer, men ändå himla mysigt måste jag medge. Aw. Den senaste timmen har jag suttit och glott på min datorskärm och tagit galna bilder på mig själv. Inte helt friskt, jag vet. Men Andrea borde höra av sig om inte allt för länge, så ni behöver inte oroa er alltför mycket över min mentala hälsa ;)  

   
1) Psykvig? 2) Julpimpad mugg .. 3) ..och Obama-pimpad gaffel! 

Nu ska jag ta något att äta och läsa lite i min engelskabok
för att sitta här längre går bara inte för sig!
Puss puss, saknar er ♥    

Andréa gästbloggar

Sitter inne på Hedvigs rum och har lagt beslag på hennes dator. Är proppmätt på Claudies crêpes och riktigt smaskiga tarte de pomme. Är ganska nöjd faktiskt. Hon är verkligen härlig, Hedvigs värdmamma! Hela resten av familjen också för den delen. Gillar verkligen dem!

Om alla fransmän hade varit som dem så hade integrationen på St Dominique gått super. Integrationen som är så viktig. Men om Eva bara vetat hur bra det går med den så hade hon nog blivit lite ledsen. Och inte för att vara sån. Men det är faktiskt mest fransmännens fel. Bara den här veckan (och då har de bara varit på skolan två dagar eftersom de hade lov till på torsdagen) har de hunnit visa hur bra de tycker om oss, "les suèdoises". I torsdags t ex skulle vi gå förbi den långa kön till kiosken nere vid Lacordaire, sa ursäkta väldigt trevligt och trängde oss lite försiktigt. "Varför gör de sådär?" frågar en fransman då irriterat eftersom han tror att vi försöker gå före i kön. "Det är svenskarna" säger en annan. "Jaha." säger den första. Som om det förklarade allt. 

Idag när vi, ett gäng svenskar, satt i ett klassrum på rasten kom det in flera fransmän. Alla vände tvärt på klacken när de såg att det satt "suèdoises" i klassrummet. Varför? Vi är ju inte jättefula, vi luktar inte illa och vi är definitivt inte farliga. Fast (som Hedvig säger över axeln just nu) vi kunde ju förstås sagt hej till dem. Så det är kanske lite vårt fel också? Frågan är vad som skulle hända ifall vi svenskar började säga hej till alla fransmän vi möter på skolan, sluta "tränga oss i köer" och börjar klä oss precis som dem, skulle vi bli integrarade då? Mm, det kan man fundera på. 

Här fick ni lite totalt onödiga tankar från mig. Varsågoda. Och bara så ni vet så har jag inget emot fransmän, möjligtvis bara snobbarna på St Dominique. Men de är säkert jättetrevliga bara man lär känna dem. 

Kram alla,
Hälsningar Andréa

Äntligen!

Har precis precis avslutat och skickat in mitt rapport om rasismens historia, väldigt skönt. Den blev inte strålande men den blev i alla fall något. Inga fler läxor att göra, kort dag imorgon och sedan är det helg igen. Den här veckan har gått vansinnigt snabbt! Imorgon blir det fika med Anna och Agnes och eventuellt filmtittande på kvällen i form av Försoning, en riktig favorit.

På tal om favoriter så har jag ju glömt att kommentera Obamas seger i det amerikanska presidentvalet, så underbart! Jag och Agnes körde valvaka med kakorgie och översovning hos henne (japp, på en tisdag) - veckans bästa om du frågar mig. Nu kanske jag till och med kan våga mig på att använda mina USA-Converse till våren ...


Tisdag Agnes och jag hade en del problem med att byta påslakan till hennes gigantiska
täcke. Frågan är om det underlättade att krypa in i påslakanet?

Nu blir det tandborstning och ett avsnitt SATC
för att få tankarna på annat håll :)
Gnatt på er!

Dagens kommentar

"Du använder för mycket toapapper" Andreas värdmamma (tre gånger)

Jaja, men det är ju en helt normal sak att säga (;

Livet är en slug jävel

Det är en konstig känsla det där: när man tror att man vet hur saker och ting ligger till, och plötsligt får reda på att det i själva verket är på ett helt annat sätt. Hm ..

När man mår sådär bra


Jag följer snygg-Annas exempel och gör tummen upp åt gårdagskvällen - mycket bättre avslut på lovet har jag svårt att föreställa mig! Riktigt mys att knö ihop sig alla tre på Agnes madrass (som är så oförskämt stor att man ändå hade gott om plats), ligga och prata tills man är så trött att man bara måste sova, och sedan sega sig härligt länge på morgonen. Sånt gör mig glad! På vägen hem tog jag en detour till La Défense, där Alexander var mitt uppe i sin vanliga söndagsfika med några andra i klassen. Efter någon timme där bar det av hem med tåget. Hade tankarna på annat håll och lyckades åka förbi min hållplats, bra där. Kom hem till slut efter att ha tagit nästa tåg tillbaka, tog en efterlängtad dusch och fick IKEA-köttbullar med lingonsylt till middag. Nice :) 

Jag trivs så bra här. Mina kompisar är världens bästa. Jag är kär. Jag är lycklig!

Pussar, Hedvig ♥

Lööördag

Har spenderat dagen halvt pluggandes (jag har fått en del gjort men som vanligt inte hälften så mycket som jag borde) och konstant småätandes, ajaj. Men ikväll blir det andra bullar - ska just samla ihop mitt pick och pack och plugg och bege mig bort till Gare de Lyon och Agnes. På schemat står tjejkväll och översovning med henne och Anna, jag tippar att det blir en höjdare! 

Ha det underbart allihopa.
pöss hej    


RSS 2.0